Kløben


Et dejligt julebrød. Smager fantastisk med en kop te eller gløgg. En god rund julewhisky er også en fin ledsager.

50 g gær
1/2 l mælk
200 g smeltet smør
75 g sukker
1 tsk salt
1 tsk vaniljesukker
1 kop rosiner udblødt i kogende vand
50 g hakket syltet pomeransskal
800 g hvedemel + 100 g til æltning
75 g marcipan

Hæld kogende vand over rosinerne. Smør smeltes, mælken lunes heri, inden du kommer det i et dejfad. Smuldr gær ned i mælkebalndingen og tilsæt vaniljesukker, sukker, salt, hakket pomerans og rosiner. Tilsæt melet lidt ad gangen mens du rører godt. Dejen skal være klistret, så tilsæt ikke mere mel end angivet i opskriften.

Lad dejen hæve til dobbelt størrelse, – ca 1 time alt efter hvor varmt der er i dit køkken. Det portionen i 3. Tryk hver del ud i et rektankel. Skær marcipanan i tern og dordel den over dejlen som tilsidst foldes sammen og lægges på en bageplade beklædt med bagepapir. Brødene efterhæver i ca 3 kvarter og bages i ca 20 minutter ved 200 grader