300 g hvedemel
150 g smør
1/2 tsk salt
2 spsk creme fraiche (Ca!)
6 æg pisket sammen med 1 dl mælk
Evt. revet ost, Granada eller parmesan
Tomatsalat:
3-4 tomater
1 rødløg
Oliven
Koriander eller persille
Olivenolie
Balsamico
Kom mel og salt i en skål. Hak smørret i småstykker nede i melet. Smulder smørklumperne mellem fingrene til det er nogenlunde fordelt i melet. Tilsæt cremefraiche (A38 kan også bruges eller lidt vand, hvis du ikke har nogen af delene) Ælt dejen hurtigt sammen. Rul den ud og beklæd en tærteform. Stil den gerne i køleskabet en halv times tid imens du forbereder fyldet.
Jeg forbager altid bunden ved 200 grader i ca 10 min, – til den lige præcis begynder at få farve.
Læg fyldet i tærtebunden og hæld de sammenpiskede æg over.
Bag tærten ved 200 grader ca 25 minutter. Tærten er færdig, når æggemassen er fast,. og der ikke kommer flydende æg frem ved et let tryk midt på tærten.
Smager supergodt med tomatsalat til. Tomater i skiver, rødløg i tynde ringe, evt oliven, koriander eller persille. Pryp lidt olivenolie over og balsamico hvis du kan lide det…slut af med salt og friskkværnet peber..