Brødet er fantastisk som ledsager til en god suppe eller en fyldig salat.
Du kan variere det efter smag og behag. Prøv feks soltørrede tomater, som du rører med i dejen. Drys med oregano. Eller lav en pesto af ramsløg og smør den over dejen i et jævnt lag.
Ingredienser
25 gr. gær
7 dl koldt vand
12 dl hvedemel
½ spsk salt
Ca. 1½ dl olivenolie
Frisk rosmarin
Sorte oliven
Flagesalt
Tilberedning:
Rør gær i det kolde vand.
Tilsæt tilsæt salt og melet lidt ad gangen
Rør grundigt, til dejen er glat og ensartet.
Lad dejen hæve i 1-2 timer (eller endnu bedre: natten over i køleskab)
Fordel dejen i en bradepande beklædt med bagepapir.
Tag lidt olie på hænderne og tryk dejen ud i kanten.
Tryk små huller i dejen – dryp olivenolie over dejen.
Drys med gourmetsalt og fordel rosmarin og oliven over dejen og tryk dem godt ned.
Lad dejen efterhæve i 15 minutter – og bag derefter i ca. 20 min. ved 250 grader.
Har du hævet dejen i køleskab, er den meget kold, og har brug for lidt mere tid. Læg mærke til om er begyndt at hæve.