Tomatsuppe


Simpelthen suverent velsmagende og sund tomatsupe, som totalt fejer færdigsupper af bordet. Serveres med brødcrutonner eller ciabattabrød til.

1 kg cherrytomater
4 store tomater
1 frisk rød chili
4 fed hvidløg
2 spsk balsamicoeddike
4 små rødløg
1 lille bundt frisk basilikum
Lidt cremefraiche til servering
Smag til med
Olivenolie
Havsalt og sort peber
evt:
2-3 bouillonterninger (Kylling)
en sjat rødvin

Tænd ovnen på 220 grader
Pluk tomaterne af stilkene, men lad nogle af de grønne toppe blive siddende. Skær store tomater i kvarter og fordel alle tomaterne i en bradepande. Dryp generøst med olivenolie og krydr med salt og peber. Flæk og udkern chilien og kom den op i. Kvas 4 pillede fed hvidløg i. Pil løgene, hak dem groft. Vend alt hurtigt sammen og sæt det på øverste rille i ovnen i 12-15 min.

Hæld forsigtigt grøntsagerne fra gryden op i blenderen; det skal gøres i to omgange. Tilsæt næsten al basilikum, sæt låg på blenderskålen, læg et viskestykke over og blend til ret grov konsistens. Hæld suppen tilbage i gryden og smag evt. til med bouillontern og rødvin. Kog godt igennem. Server i skåle med en klat cremefraiche.