Rabarbertærte med marcipan


1 stor ca 25 cm i diameter

250 g smør
300 g mel
100 g flormelis
150 g marcipan
3 spsk koldt vand

Rabarber i 2 cm stykker
100 g florsukker
1 spsk maizena
1 tsk vaniliesukker
Mandelflager (Kan udelades)

Du kan bruge din foodprocessor eller ælte dejen sammen i hånden.

Hvis du bruger foorprocessor: Kom mel og flormelis i skålen. Hak det kolde smør i midre stykker og blend det kort sammen. Smørret skal ligge som små kugler og ikke være helt findelt. Hæld blandingen i en skål. Riv marcipanen groft ned i melblandingen og bland det lidt efter lidt i melet, så det ikke klumper sammen. Kom de 3 spsk iskoldt vand i dejen og saml den med hænderne uden alt ælte for meget.
Rul lidt mere end halvdelen ud og beklæd en stor tærteform med dejen.

Læg rabarberstykkerne tæt i et lag i bunden og drys sukkerblandingen over gennem en sigte.

Resten af dejen rulles ud og skæres i strimler, og lægges som fletværk over rabarberstykkerne.
Pensl med sammenpisket æg og drys mandelflager over.

Sættes i ovnen  ved 175 gr i 45 – 50 min med et stykke bagepapir over. Når fyldet blobler let er tærten færdig.

Spises med iskold flødeskum, vaniljeis eller cremefraiche.