Pizza


Om det at lave en god pizza

Hvis din pizza skal blive bedre end den færdigkøbte skal dejen laves med omhu! Det kræver lidt øvelse at få den rette konsistens. Den må endelig ikke blive for fast. Anskaf dig en bagesten! Ellers får du ikke den rette sprøde bund.

Dej
10 g gær
2 ½dl vand
½ tsk. salt
1 spsk.olivenolie
ca. 400 g mel italiensk 00

Tomatsauce
1 ds hakkede tomater
1 hønsebouillon terning
1 tsk. oregano
2 fed hvidløg
Forslag til fyld
Skinkestrimler
Hakket oksekød
Tørret/røget skinke
Coctailpøler
Peberfrugt
Majs
Ost (Brug en god ost, ikke færdigrevet!)

Læg bagestenen i ovnen og tænd den på 250 grader, så bagestenen kan nå at blive gennemvarm inden bagning.
Gær smuldres og røres ud i vand og salt. Olivenolie og ca. 300 g mel røres i. Tilsæt resten af melet mens du ælter grundigt. Lad ikke dejen blive for fast! Hæver ½ time. Jeg plejer at lade dejlen hvile på bordet med skålen omvendt over.

Rens og finhak hvidløget, svits det i olie i en gryde. Tilsæt de øvrige ingredienser, og lad småsimre mens dejen hæver og mindst ½ time. Brug ca. halvdelen til pizzaen og gem resten i køleskab eller fryser til næste gang du laver pizza.

Når dejen er hævet, løfter du den forsigtigt og drysser ekstra mel på bordet, før du ruller den ud så tyndt som muligt. Læg den på et stykke meldrysset bagepapir eller bagespatel, hvis du har sådan en. Fordel tomatsauce, dernæst ost. Slut af med resten af fyldet. Flyt pizzaen over på den varme bageplade, ved hjælp at bagepapiret, som trækkes bort til sidst.

Sæt straks pladen midt i ovnen og bag den til lysebrun. Hold øje med den! 10 min til et kvarter, afhængig af ovnen.