Pæretærte


Det er altså den bedste tærtedej til søde tærter jeg kender, sprød og lækker. Fundet på Arlas hjemmeside, og den jeg altid har brugt.

Ingredienser:

150 g Smør
240 g Hvedemel (ca. 4 dl)
125 g Sukker (ca. 1½ dl)
1 tsk Vaniljesukker
½ tsk Stødt ingefær
1 Æg
1 spsk iskoldt vand

4 Pærer
1 spsk florsukker
1 tak vaniljesukker

Fremgangsmåde

Bland mel, sukker, vaniljesukker og ingefær. Skær smørret i mindre stykker og smuldr det i melet. (Har du en pastry blender bliver dejen ekstra god. Der små smørklumper i dejen giver en ekstra sprød tærte.)

Saml hurtigt dejen med æg og vand. Læg dejen koldt i ca. 1 time.

Smør en tærteform eller springform (ca. 23 cm i diameter). Del dejen i 2 portioner og rul hver portion ud til en rund plade, der er lidt større end formen. Læg den ene dejplade i formens bund og pres dejen op langs kanten.

Skræl pærerne og flæk dem. Tag kernehuset ud og læg de halve pærer i formen med den buede side opad og med stilkenden mod midten. Bland florsukker og vaniljesukker og sigt det over pærene.

Læg den anden plade dej over pærerne og tryk godt til i kanten.

Pensl med koldt vand og drys med lidt sukker. Bag pæretærten midt i ovnen.

Server den lune pæretærte med iskoldt flødeskum.

Bagetid

Ca. 40 min. ved 200° – traditionel ovn.