Mængder


Står du lige som jeg tit i den situation, at du ikke ved, hvor meget mad du skal beregne til gæster? Så se her:

Kød:
Kød med ben til steg                200 – 250 g
Kød med ben til gryderetter 200 – 250 g
Kød med ben til kogning         200 – 250 g
Benfrit kød til kogning              150 – 175 g
Benfrit kød stegt på pande    150 – 200 g
Benfrit kød til gryderetter      75 – 150 g
Hakket kød til kødsovs             75 – 125 g
Hakket kød til bøf                      100 – 150 g
Hakket kød til fars                      75 – 125 g
Indmad                                         100 – 175 g

Fisk:
Fisk urenset                                 400 g
Fisk renset (fileter)                   275 – 300 g
Hel torsk                                        400 – 450 g
Udskåret torsk                            250 – 350 g

Grøntsager:
Kartofler, renset vægt             150 – 250 g
Kartofler til mos, renset          200 – 300 g
Grønsager rensede                   150 – 200 g

Diverse:
Pasta                                              100 – 150 g
Ris, løse                                         3/4 – 1 dl.
Suppe (Som forret u. fyld)     3 dl
Suppe som hovedret               5 dl
Suppe som natmad                   4 dl
Sauce                                              1/2 – 1 dl´
Frugt, dessert                             200 – 250 g

Frokost:
Sild                                                   30-50 g
Kogte æg                                       ½ stk
Medister                                       50 g
Leverpostej                                  20 g
Frikadeller                                     2 stk
Pålæg                                              2 skiver
Rejer                                               30 g