Dej
250 g hvedemel
2 spsk kakao
140 g smør
2 spsk sukker
3 spsk koldt vand
Fyld
150 g smør
200 g muscovadosukker eller mørk farin
3 æg
3 spsk kakao
125 g mørk chokolade
1 dl fløde
Pynt
2 1/2 dl piskefølde, pisket til skum
Høvlet chokolade eller
friske bær feks hindbær og eller blåbær
Dej: Sigt mel og kakao i en skål. Gnid smørret i med fingerspidserne, til det minder om brødkrummer. Rør sukkeret i og tilstrækkelig koldt vand til, at den kan æltes til en blød dej. Pak den i husholdningsfilm, og lad den hvile i køleskabet i 15 min.
Eller kom det hele i en foodprocessor og ælt dejen sammen som ovenfor.
Rul dejen ud på et meldrysset bord og smør en 23 cm tærteform. Læg folie over dejen og hæld tørrede bønner eller lign. i, så dejen holdes på plads under bagningen. Bag den i en forvarmet ovn ved 190 grader i 15 minutter. Tag den ud, fjern bønner og folie og bag videre i 10 minutter.
Fyld: pisk æg og sukker, smelt smør og chokolade og bland det i æggemassen sammen med kakao og fløde.
Dæmp ovntemperaturen til 160 grader. Hæld fyldet i den forbagte bund og bag den i 45 minutter eller til fyldet er fast.
Lad kagen køle af og pynt den med iskold flødeskum og høvlet chokolade eller server flødeskum til.