Begynd med at anskaffe dig en støbejerngryde med ditto låg.
Ikea har en fortræffelig gryde til en yderst overkommelig pris. Ca. 350 kr….
½ l vand
Gær på størrelse med en ært
2 tsk salt
1 l mel
Røres samme og hæver under plastikfilm eller låg i 10 til 12 timer
(Bordet (fugtes og dækkes med plastikfilm),og drysses med rigeligt mel.)
(Dejen hældes forsigtig ud af skålen og foldes nogle gange herpå.
Et fad eller skål smøres med olie, dejen lægges heri og hæver 2 timer.)
Ovn, gryde med låg varmes op til 250 gr.
Drys godt med mel i grydens bund og sider.
Dejen hældes forsigtigt i gryden og bages med låg i 30 min.
Tag låget af og bag videre i 15 minutter.
Mine erfaringer:
– et godt skvæt olivenolie gør absolut ingen skade
Jeg lader ikke brødet efterhæve. Lemper det bare over i den knaldvarme gryde
uden at gøre andet end blot at samle den varsomt. Låg på og ind i ovnen.
Brødet bliver fantastisk med oliven og rosmarin 🙂