Lagkage med brombær/ Olavs kage


6 æg
200 g rørsukker
100 g mandler
100 g 70% chokolade
125 g kartoffelmel
1 tsk bagepulver
3 spsk kakao

½ l piskefløde
200 g hvid chokolade
250 g brombær

Tænd for ovnen på 175 grader

Del æggene – pisk hviderne stive – pisk æggeblommerne med sukkeret.
Kom mandler og chokolade i foodprocessoren og kør til helt fint formalet.
Vend hvider og æggesnaps sammen. Sigt kartoffelmel, kakao og bagepulver i blandingen.
Vend mandler/chokolade i sammen med de øvrige ingredienser.

For en springform ca. 25 cm i diam. med bagepapir og kom kagedejen i. Bag i 30 minutter. Prøv med en strikkepind om kagen er gennembagt. (Der må ikke hænge dej ved)

Mens kagen køler af smelter du chokoladen over vandbad eller i en chokoladesmelter. Pas på den ikke bliver for varm!
Pisk fløden til blødt skum. Kom lidt af flødeskummet i chokolade og vend det omhyggeligt sammen. Resten af flødeskummet vendes i lidt efter lidt.
Flæk kagen og kom 2/3 af cremen mellem bundene. Resten fordeles på toppen af kagen. Pynt til sidst med brombær og evt. chokoladespåner af god 70% chokolade. Stil straks i køleskab til kagen skal spises.