Lagkagebund
5 æg
200 g sukker
125 g kartoffelmel
2 tsk bagepulver
1 spsk hvedemel
Tip: hvis du vil undgå mel:
100 g fint malede mandler i stedet
Fyld
1/2 l piskefløde
1 bakke jordbær 500 g
2 spsk florsukker
Tip: Hvis du vil undgå mælkeprodukter:
erstat fløden med 2 kartoner Visp) Fås hos Løvbjerg
Tænd ovnen på 175 grader. For en ca 25 cm springform med bagpapir.
Del æggene, pisk blommerne med sukker og pisk hviderne meget stive.
Vendes forsigtigt sammen.
Bland de tørre ingredienser og sigt dem i æggemassen.
Ved forsigtigt sammen og kom dejen i formen.
Bages ved 175 grader i ca. 35 minutter. Prøv med en strikkepind efter 30 minutter.
Der må ikke hænge dej fast på strikkepinden og kagen skal føles fast.
Lad kagen blive helt kold før du flækker den.
Pisk fløden til skum.
Blend eller mos halvdelen af jorbærrene og rør florsukker i.
Vend jordbærmos i flødeskummet og fordel ca 1/3 imellem bundene.
Resten fordeles på kagens top og sider.
Pynt med halve eller skivede jordbær.
Jordbærlagkagen bliver endnu bedre hvis du lader den hvile nogle timer og gerne til næste dag.