Her er en af de helt gamle opskrifter fra mormors fine slidte opskriftsbog.
Bag den til jul og spis den i tynde skiver med koldt smør.
500 g honning
500 g sukker
1/2 dl vand
Bringes i kog. Gryden fjernes fra varmen. Afkøles let.
4 æg
1 tsk kanel
1 tsk tørret ingefær
3 tsk natron
1 kg mel
Melet sigtes sammen med krydderierne
Pisk æggene sammen. Hæld den let afkølede honning/sukkerblandingen i de sammenpiskede æg under kraftig omrøring.
Mel og krydderier røres sammen med honningblandingen.
Dejen kommes i to brødforme foret med bagepapir og bages ved 150 gr i ca 65 minutter.
Lad dem køle af i formene.
Skæres i skiver og spises med koldt smør.
Honningkagerne kan godt falde sammen, men det betyder ikke noget!
Honningkagerne kan holde sig længe. Jeg pakker dem i fryseposer sammen med et par skiver rugbrød. Rugbrødet afgiver lidt fugt, som gør honningkagerne mere saftige.