Sandwichbrød 2 stk


50 g gær
100 g smeltet smør
8 dl mælk
50 g sukker
30 g havsalt
260 g fuldkorns mel
1000 g hvedemel

Smelt smørret og lun mælken. Smulder gær og hæld mælken over. Tilsæt sukker, salt og groft mel mens du rører kraftigt med en stor ske. Tilsæt resten af melet og ælt evt. med håndmixer eller røremaskine med dejkroge til dejen er jævn og elastisk.

Hæver til dobbelt størrelse med fugtigt klæde over, – ca 1 time.

Del dejen i to lige store dele, ælt dem let sammen og læg dem i formene. (OBS! Du får en bedre struktur i brødene, hvis du former 6 – 8 boller og lægger dem tæt ved siden af hinande i formene)

Efterhæver igen ca 1 time. De må ikke hæve helt op til kanten. Skulle de være hævet for meget, kan du slå lidt af luften ud, så der er ca 2 cm til kanten.

Tænd oven på 180 grader. Har du en pizzasten lægges den med ind i ovnen under opvarmning.

Sæt brødene i ovnen og læg pizzastenen over som låg.

Brøddene  bages i 50 minutter, og tages straks ud af formene, når de er færdige

 

Et stykke bagepapir og en bageplade kan også bruges som låg.