Her er et brød, du kan bage på et ca. 2 1/2 time. Brødet er uden surdej, men har en dejlig syrlig smag på grund af youghurten. Smager fantastisk med både marmelade og ost/pålæg.
250 g groft fuldkornshvedemel
250 g fint fuldkornshvedemel
275 g youghurt anturel
275 g sødmælk
20 g gær
1 spsk olivenolie
50 g mandler
70 g græskarkerner
100 g solsikkekerner
2 tsk salt
Pensles med smeltet smør
Vej alle tørre dele af og bland dem i et stort fad. Lun mælk og youghurt og udrør gær heri. Mælk/yougurtbalndingen røres samen med de tørre dele. Kom dejen i en en rugbrødsform, og lad brødet hæve 1 times tid. Bages ved 175 gr i 1 1/4 time.
Smager fantastisk med både marmelade og ost/pålæg.
Du kan bage brødet med andre grove kornsorter og eksperimenter med forskellige frø og kerner.