Frokostbrød


Her er et brød, du kan bage på et ca. 2 1/2 time. Brødet er uden surdej, men har en dejlig syrlig smag på grund af youghurten. Smager fantastisk med både marmelade og ost/pålæg.

250 g groft fuldkornshvedemel

250 g fint fuldkornshvedemel

275 g youghurt anturel

275 g sødmælk

20 g gær

1 spsk olivenolie

50 g mandler

70 g græskarkerner

100 g solsikkekerner

2 tsk salt

Pensles med smeltet smør

Vej alle tørre dele af og bland dem i et stort fad. Lun mælk og youghurt og udrør gær heri.  Mælk/yougurtbalndingen røres samen med de tørre dele. Kom dejen i en en rugbrødsform, og lad brødet hæve 1 times tid. Bages ved 175 gr i 1 1/4 time.

Smager fantastisk med både marmelade og ost/pålæg.

Du kan bage brødet med andre grove kornsorter og eksperimenter med forskellige frø og kerner.