Dette er en dejlig mørk, klæbrig chokoladekage, som egner sig glimrende til basis for en desserttallerken. Evt sammen med hvid chokolademousse eller en god vaniljeis.
Opskriften er fundet i Nigella Lawsons bog “KØKKENETS GUDINDE”
225 g smør, stuetemp.
375 g muscovadosukker eller brun farin
2 store æg, sammenpiskede
1 tsk vanilje ekstrakt eller korn af 1 vaniljestang
100 g god mørk chokolade
200 g hvedemel
1 tsk natron
2 1/2 dl kogenden vand
Tænd ovnen på 190 grader.
Beklæd en rugbrøds- eller sandkageform med bagepapir. Vigtigt! Eller får du aldrig kagen hel ud af formen.
Smelt chokoladen i chokoladesmelter eller smelt den over vandbad
Rør smørret med sukkeret. Stil evt. røreskålen i en større skål med varmt vand, så går det hurtigere.
Tilsæt æggene lidt ad gangen, men du pisker kraftigt.
Vend den smeltede chokolade forsigt i.
Sigt mel og bagepulver sammen et par gange og vend det dernæst i ad flere omgange, – skiftevis med det kogende vand. Bliv ikke forskrækket over at dejen bliver ret tynd. Det er sådan den skal være.
Hæld dejen i den bagepair forede form og sæt den i ovnen.
Bag kagen 30 minutter ved 190 grader. Skru med til 170 og bag videre i 25 minutter. Læg evt. et sammenfoldet stykke bagepapir over, så kagen ikke bliver for mørk.
Kagen vil stadig være klæbrig, så en tandstikker vil ikke komme ren ud.
Lad kagen stå til den er helt kold for du vender den ud. Gerne til næste dag!
Da kagen er ret mumset, kan den godt falde en del sammen i midten. Det gør den ikke ringere!