Chilisuppe


Chilisuppe er et absolut hit, hvis du kan lide hot mad. Spis foccasiabrød til, og evt, en halv grillkylling, som du køber på hjemvejen.

Opskriften er til 4 personer

500 g rodfrugter (feks kartofler, persillerod, pastinak)
50 g frisk ingefær
1 bundt forårsløg
3 – 5 røde chilier
1 1/2 – 2 l kyllingfond (vand + 3-4 hønsetern)
1 ds kokosmælk

Skræl og skær rodfrugterne i grove tern. Rens forårsløg og skær den i mindre stykker. Gem et forårsløg som bruges til pynt.
Kom et par skefulde olie i gryden og svits forårsløgene et øjeblik. Tilsæt dernæst rodfrugterne og så meget fond/vand, at grøntsagerne er dækket.
Rens chilierne for kerner og hak dem groft. Skræl ingefær og skær den i skiver. Tilsæt begge dele til rodfrugterne og kog videre til alt er mørt. 20 til 25 minutter.
Kom grøntsagerne i blenderen eller blend med en stavblende til du har en jævn mos. Tilsæt kokosmælken og spæd op med fond til en passende konsistens.

Server chilisuppen i skåle med et drys friskskåret forårsløg, frisk finthakket chili og en klat cremefraiche. Kyllingkødet pilles af skroget og serveres i mundrette stykker, som kommes i suppen efter behag.