Brownies af mælkemandelchokolade.
Du kan selvfølgelig bruge en anden type chokolade. Feks en god 70% chokolade sammen med et par håndfulde groft hakkede valnødder.
(Til Kisser: brug 400 g mørk chokolade. Smelt 2/3 sammen med smørret for lav varme og hak resten groft. Vend den hakkede chokolade i dejen til sidst. Ellers samme fremgangsmåde :-))
250 g smør
400 g mælkechokolade medhele mandler (ca 30%)Feks Chateau Rahm Mandel
4 æg
150 g muscovado sukker (ca. 3 dl)
100 g rørsukker
150 g hvedemel (ca. 2½ dl)
3 spsk kakao
Blend chokoladen i en foodprosessor
Smelt smørret og kom chokoladen i. Pisk æg og sukker til en luftig “æggesnaps”. Pisk kakaopulver i æggesnapsen. Vend melet i. Vend smør-chokoladeblandingen i lidt ad gangen.
Smør 2 tærteforme, drys bunden med en smule mel og fordel dejen her i.
Bag ved 175 grader i 20 minutter.
Når kagen er kølet af kan du evt. stikke dem ud og pynte dem med hvid chokoladegarnage og bær som på billedet.
Hvid chokoladegarnage
100 g hvid chokolade
1 1/2 dl piskefløde
Hak chokoladen fint, mens fløden lunes. Kom chokoladen i den lune fløde og rør til chokoladen er helt smeltet. Stil garnagen i køleskab.
Når den er helt kold, kan den med forsigtighed piskes til passende konsistens og sprøjtes på de udstukne brownies. Pynt med bær efter temperament.
De pyntede brownies holder sig fint i køleskab til næste dag.