Blåbærtærte


Denne tærte er lidt besværlig men alt besværet værd.

Ingredienser:

Tærtebund:
200 g hvedemel
70 g flormelis
3 spsk ren kakao
1 tsk bagepulver
1 knivspids salt
250 g smør
1/2 dl iskoldt vand
(Tørrede bønner eller lignende til at fylde i formen under forbagningen)

Fyld:
175 g marzipan
50 g blødt smør
200 g rørsukker
1 tsk vaniljesukker
2 æg

200 gram blåbær (Frost, 1 pose)
2 spsk florsukker
1 spsk maizena
1 tak vaniljesukker

Crumble:
100 g hvedemel
100 g rørsukker
100 g smør

Tag blåbærrene ud af fryseren.
Lav først dejen. Bland alle de tørre engredienser. Hak og smuldr smørret i og saml dejen den det iskolde vand. Tryk dejen flad og pak den i husholdningsfilm. Læg den i køleskabet mens du forbereder fyldet. Gerne en times tid.

Ælt marzipan, sukker, vaniljesukker og blødt smør sammen. Rør æggene i et ad gangen (Brug håndmixer)

Tænd ovnen på 200 grader.
Smør en tærteform ca 24 cm. Rul dejen ud og læg den i formen. Prik dejen med en gaffel.
Læg et stykke bagepapir i formen og fyld tørrede bønner i så de støtter tærtedejens sider.
Bag tærtebunden 20 minutter.

Fjern forsigtigt bønner og bagepapir og kom fyldet i. Fordel blåbærrene jævn over. (Har du glemt at tage dem ud af fryseren, skal tærten bare bage lidt længere) Bland flormelis, maizene og vaniliesukker og sigt det over blåbærrene. Sæt tærten tilbage i ovnen 20 minutter.

Imens tærten bager laver du crumble: Bland sukker og mel. Hak smørret i og smuldr det hele sammen til en lidt klumpet masse.

Tag tærten ud af ovnen og drys crumble over.

Skru ovnen ned til 150 grader.

Bag videre ca. 30 minutter. Mærk efter om fyldet føles fast. Ellers giver du den  5 – 10 minutter mere. (Det afhænger af om du bruger frosne eller optøede bær.)
Skru evt. op til 200 grader hvis crumblen ikke har fået farve.