Stenalderbrød


Nu har jeg omsider forsøgt mig med stenalderbrød. Resultatet er simpelthen fantastisk.
Opskriften fandt jeg på www.madforlivet.com, som er en af mine yndlingssider.

Ingredienser:

100 g græskarkerner
100 g solsikk kerner
100 g mandler
100 g valnødder, eller hasselnødder
100 g hørfrø
100 g sesamfrø

5 æg
1 dl ekstra jomfru olivenolie
2 tsk Læsø eller Himalayasalt

Anvend gerne økologiske ingredienser, så undgår du unødig kemi

Fremgangsmåde:

Bland alle ingredienser i en skål. Kom massen i en smurt form. (Jeg forede formen med bagepapir for at være sikker på at få brødet helt ud)

Bag brødet i en time ved 160 grader (forvarmet ovn)

Det er vigtigt at nødder, kerner og mandler kommer HELE i brødet. Blendes eller kværnes de, så frisættes de sunde men sarte fedtsyrer og de kan harskne, når brødet bages ved 160 grader (og så er de ikke spor sunde mere)