Små vandbakkelser med stenbiderrogn og gedeost


Stenbiderrogn fås i marts og april og er en rigtig forårsspise. Måske en fornyelse til påskebordet eller som forret. Opskriften rækker til ca 40 stk.

Vandbakkelser:
2 dl vand
100 g smør
100 g mel
4 æg

Kog smør og vand sammen. Rør alt melet  i på en gang og rør kraftigt, indtil dejen er ensartet og bagt sammen. Stil den til afkøling.
Pisk æggene sammen og kom dem lidt efter lidt i dejen, mens du rører kraftigt.
Varm ovnen op til 200 grader, og beklæd en bageplade med bagepapir. Sæt små klatter dej på størrelse med en lille valnød på pladen og bag dem 20 – 25 minutter. Åbn ikke ovndøren under bagning, da vandbakkelserne kan falde sammen.
Vandbakkelesrne kan laves dagen før og opbevares i en plastikpose, til de skal bruges. Varm dem evt. kort i ovenen ved 150 grader.

Fyld
200 g frisk gedeost
2-3 spsk cremefraiche
300 g stenbiderrogn (frisk fra fiskehandleren)
1 bundt purløg
citronsaft

Pynt og tilbehør
Fint snittet rødløg
et bundt grønne asparges

Rør gedeosten lind og tilsæt cremefraiche. Rør 2/3 af stenbiderrognen i gedeosten sammen med fint hakket purløg. Smag til med en anelse citronsaft.
Fyldet kommes i en sprøjepose. Skær en slids i vanbakkelserne og sprøjt fyldet i.
Ved servering pyntes med ekstra stenbiderrogn, hakket purløg og fint skåret rødløg.