Sarahs mandelcookies


Et alternativ til peanutbuttercookies, – til de som ikke tåler peanuts.
Jeg skal lave en variation med citronskal, uden muscovadosukker.
Det tror jeg kunne blive et hit. Den kommer snart 🙂

150 g smør
100 g rørsukker
100 g farin eller muscovadosukker
1 æg
100 g marcipan
200 g mel
1 tsk bagepulver
1 tsk vaniljesukker
1/2 tsk salt

1 æggehvide
150 g smuttede mandler

Start med at hælde rigeligt kogende vand over mandlerne.
Rør det blødgjorte smør med de to slags sukker.
Riv marcipanen groft og rør det i sammen med ægget.
Sigt mel,  bagepulver og vaniliesukker sammen og rør det i dejen.
Smut mandlerne og halver dem:
Pisk æggehviden let.
Rul kugler af dejen på størrelse med en valnød og tryk dem flade på bagepladen.
Pensel med æggehvide og pynt med mandler.

Bages 10 – 15 minutter midt i ovnen ved 175 grader.  Afkøl på bagerist.