Panforte di Siena


Panforte er en italiensk mellemting mellem kage og konfekt. Smager fantastisk til en kop te, et glas portvin eller julewhisky.
240 g udstenede dadler eller figner
50 g honning
100 g muscovadosukker
1/2 tsk kanel, kardemomme, nelliker, muskatnød og sort peber
250 g kandiserede frugt, feks. cocktailbær, pomeransskal, syltet ingefær
75 g smuttede mandler
75 g valnødder
50 g afskallede hasselnødder
3-4 spsk mel
Portvin eller Sherry
Florsukker

Tænd ovnen på 150 grader. For en 25 cm tærteform med rispapir eller bagepapir. Hak figner og dadler og kom dem i en gryde med vand så de lige knap er dækket. Tilsæt honning muscovadosukker og krydderier. Kog for svag varme i 10 minutter. Blandindgen skal være blød og klistret, men ikke våd.

Tilsæt coctailbær og pomeransskal sammen med de smutted mandler og afskallede nødder og bland godt. Dernæst tilsættes mel og evt. sherry og det hele røres sammen til en klistret masse, som fordeles i et jævnt lag i tærteformen.

Bages i ca 30 til 40 minutter og køler af i formen. Drys med rigeligt florsukker og server i tynde skiver.