Kakao dusted chocolate cake with almonds


Chokoladekagen fra filmen Chocolat
Det er en ret stor og tung kage. Nok til mindst 15 personer.
Hvis du halverer opskriften og bager kagen i en mindre springform er der rigeligt til 10 personer.

300 g rørsukker
175 g mel
50 g kakaopulver
5 g bagepulver (1 tsk)
5 g natron (1 tsk)
½ tsk. salt

2 æg
1 dl olivenolie
2 tsk. vaniljeessens (eller vaniljesukker)
1½ dl mælk
1½ dl kogende vand

1 glas abrikosmarmelade
250 g marcipan

Begynd med ganagen:

Chokoladeganagen:
1/2 l piskefløde
200 g mørk chokolade

2 ½ dl piskefløde
250 g hvid chokolade

Hak chokoladen groft. Varm fløden op til kogepunktet og hæld den over chokoladen. Rør grundigt rundt til chokoladen er opløst. Stil i køleskab til næste dag.

1) Bland de tørre ingredienser og si dem 3 gange

2) Bland alle våde ingredienser (undtagen det kogende vand!)

3) Hæld de våde ingredienser i de tørre og bland grundigt. Brug piskeris eller håndmikser.

4) Pisk det kogende vand i.

5) Smør en springform (ca. 22 cm i diam.) Læg bagepapir i bunden af formen.

6) Bag ved 170 grader i ca. 45 minutter.

7) Lad kagen køle 5 minutter før du tager den ud af formen. Vend den med bagsiden op.

8) Fjern formen og lad kagen blive helt kold på en bagerist.

9) Flæk kagen og fordel generøst abrikosmarmelade over begge bundene.
Tag de to slags garnage ud af køleskabet. Hvis de ikke er stivnet til creme, piskes de forsigtigt til en passende konsistens. Cremen må ikke flyde ud, men må heller ikke piskes så meget, at den skiller. Vær forsigtig. Hold pauser og kontroller tykkelsen.
Udrul halvdelen af marcipanen tyndt og læg den over marmeladen fordel ca 1/3 af den mørke chokoladegarnage over marcipanen. Udrul resten af marcipanen og læg den over den mørke garnage. Fordel den lyse garnage over marcipanen. Læg den øverste kagebund med abrokosmarmeladen nedad! på som låg. Ja, –  man får marmelade på hænderne, men det virker alligevel 🙂

Smør resten af den mørke garnage på kagens sider og top. Sigt kakao over og pynt med mandelflager.

Kagen holder fint i køleskab et par dage