Kaffekage med valnødder (10 – 12 stykker)


INGREDIENSER:
Creme:
1/2 l piskefløde
200 g god mørk chokolade
2 spsk pulverkaffe
Bund:
25 g smør
3 æg
90 g sukker
korn af  1/2 vaniljestang
90 g mel
1/2 tsk bagepulver
Krokant:
100 g sukker
150 g valnøddekerner

Creme:
Hak chokoladen groft og kom den i en skål. Varm fløden op til kogepunktet og hæld den over chokoladen. Kom kaffepulver i og rør rundt til chokoladen er helt smeltet. Stil til afkøling.

Bunde:
Tænd ovnen på 180 grader.
Smør eller for en ca 20 cm springform  med bagepapir. Smelt smørret – pisk æg og sukker lyst og luftigt. 5 – 10 minitter.
Pisk vaniliekorn og smeltet smør i. Sigt bagepulver og mel sammen og vend det omhyggeligt, men varsomt i æggemassen. Hæld dejen i springformen og bag den i 15 – 20 minutter til den er gylden og gennembagt. Afkøl kagen inden du tager den ud af formen.

Krokant:
Smelt sukkeret til gylden karamel. Tilsæt valnødderne og vend dem i. Hæld massen på et stykke bagepapir og skil valnødderne ad med 2 gafler. Afkøl valnødderne helt og hak dem groft.

Del kagen i 2 ensartede bunde. Rør chokoladecremen igennem, tilsæt 2/3 af krokanten og smør ca 1/3 af cremen på den nederste bund. Læg den anden bund over og smør top og bund med resten af cremen. Drys med krokant

Sarahs tip: Spring valnøddekrokant over og kom knust daim i i stedet for 🙂