Jordbærtærte


Jordbærtærte til 8-10 personer

Mørdej

125 g smør
200 g hvedemel
50 g flormelis
½ stang vanilje eller en tsk vanilje sukker

Marcipanmasse

50 g smør
50 g marcipan
50 g sukker
2 æg

Kagecreme

3 æggeblommer
3 spsk. Sukker
1 ½ stang vanilje
4 dl mælk
3 spsk. maizena

75 g mørk chokolade
friske jordbær

Mørdej: Ingredienserne køres ligeledes i foodprocessor eller smuldres og samles med let hånd.

Dejen rulles ud, så den passer til en tærteform – 25 cm i diameter.
Læg dejen i formen, prik bunden med en gaffel og sæt den i køleskabet, mens du laver marcipanmassen.
Forbag bunden ved 175 grader i 15 min.

Marcipanmasse: ingredienserne blandes til en jævn masse. Smid det hele i foodprocessoren!

Kom marcipanmassen over den forbagte bund.
Bag videre ved 175 grader i 15 min. Hold øje med tærten, så den ikke bliver for mørk.

Hak chokoladen fint og fordel den over bunden, mens den endnu er varm. Smør chokoladen jævnt ud og stil kagen til afkøling.

Kagecreme:
Tag lidt af mælken fra, og rør maizena ud heri.

Æggeblommer, sukker, vanilje og mælk kommes i en gryde og koges op.
Tilsæt maizenablandingen lidt efter lidt, til konsistensen er passende.
Cremen koges igennem et par minutter. Det er vigtigt at røre i cremen hele tiden.

Cremen sættes på køl. Fordeles over tærtebunden. Slut af med jordbær.