Jordbærtærte


Jordbærtærte til 8-10 personer

Smørdej

125 g smør
125 g mel
25 g flormelis
½ stang vanilje

Marcipanmasse

50 g smør
50 g marcipan
50 g sukker
2 æg

Kagecreme

3 æggeblommer
3 spsk. Sukker
1 ½ stang vanilje
½ l mælk
1-2 spsk. maizena

50 – 75 g mørk chokolade
friske jordbær

Marcipanmasse: ingredienserne blandes til en jævn masse. Smid det hele i foodprocessoren!

Smørdej: Ingredienserne køres ligeledes i foodprocessor eller smuldres og samles med let hånd

Dejen rulles ud, så den passer til en tærteform , – 25 cm i diameter.
Læg dejen i formen. Kom marcipanmassen over den ubagte dej.
Bages i forvarmet ovn ved 200 grader i 15 – 20 min.
Stilles til afkøling.

Smelt chokoladen og fordel den over den færdigbagte bund.
Bunden stilleas på køl i 10 minutter.

Kagecreme:
Tag lidt af mælken fra, og rør maizena i.

Æggeblommer, sukker, vanilje og mælk kommes i en gryde og koges op.
Tilsæt maizenablandingen lidt efter lidt, til konsistensen er passende.
Cremen koges igennem et par minutter. Det er vigtigt at røre i cremen hele tiden.

Cremen sættes på køl. Fordeles over tærtebunden. Slut af med jordbær.