Jordbærmarmelade


1 kg jordbær (2 bakker)
1 dl vand
600 g lyst rørsukker
1 tsk Melatin

evt.
Revet skal af appelsin eller 1 flækket vanilliestang

Kom vand og jordbær i en gryde og bring langsomt i kog. Koges ca. 10 minutter for svag varme, Tilsæt sukkeret under om røring og kog videre 10 minutter. Melatin blandes med et par spsk. sukker i en kop og drysses i under omrøring. Kog videre et par minutter.

Imens gør du rene glas klar. Glas og låg skoldes grundigt i kogende vand og stilles med bunden op på et rent viskestykke. Marmeladen hældes i glassene ved hjælp af en lille kande, og lågene skrues straks på.

Ideer:

Kog en flækket vanilliestang sammen med jorbærrene for en ekstra rafineret smag.
Eller tilsæt revet skal af en økologisk appelsin.

Det er ikke nødvendigt at tilsætte atamon, når blot du opbevarer marmeladen koldt.