Hvid chokolademousse


Opskriften er til ca. 6 personer. Den færdige mousse fylde 1 liter.
Anret evt. sammen med frisk frugt og et stykke god mørk chokoladekage

2 blade husblas
3 bægre æggeblomme (6 æggeblommer)
200 g hvid chokolade
3 dl piskefløde

Læg husblasen i blød i koldt vand
Chokoladen smeltes forsigtigt over vandbad. Må endelig ikke blive for varm. Tag husblasen op med det vand der hænger ved og smelt den over vandbad. (Jeg plejer at bruge et højt caffélatteglas. Både til iblødsætning og smeltning)

Pisk fløden til skum.
Pisk æggeblommerne i den smeltede hvide chokolade.
Pisk grundigt til æggeblandingen bliver lysegul.
Smelt husblasen over vandbad
Vend først lidt af flødeskummet i chokoladen, – dernæst resten.

Den smeltede husblas hældes i i en tynd stråle, mens du rører ret kraftigt, – dog uden at slå al luften ud af cremen.

Fordeles i portionsglas eller hældes i en skål og stilles på køl mindst et par timer. Server med frisk frugt og evt. et stykke god mørk chokoladekage.