Honningkage


Her er en af de helt gamle opskrifter fra mormors fine slidte opskriftsbog.
Bag den til jul og spis den i tynde skiver med koldt smør.

500 g honning
500 g sukker
1/2 dl vand
Bringes i kog. Gryden fjernes fra varmen. Afkøles let.

4 æg

1 tsk kanel
1 tsk tørret ingefær
3 tsk natron

1 kg mel
Melet sigtes sammen med krydderierne

Pisk æggene sammen. Hæld den let afkølede honning/sukkerblandingen i de sammenpiskede æg under kraftig omrøring.

Mel og krydderier røres sammen med honningblandingen.

Dejen kommes i to brødforme foret med bagepapir og bages ved 150 gr i ca 65 minutter.
Lad dem køle af i formene.

Skæres i skiver og spises med koldt smør.

Honningkagerne kan godt falde sammen, men det betyder ikke noget!
Honningkagerne kan holde sig længe. Jeg pakker dem i fryseposer sammen med et par skiver rugbrød. Rugbrødet afgiver lidt fugt, som gør honningkagerne mere saftige.