Frikadeller


Her kommer en helt simpel opskrift på frikadeller.
Eksperimenter selv med forskellige variationer.
Brug feks. havregryn eller rasp i stedet for mel.

500 g hakket kalv/flæsk
1 meget fint hakket løg
1 æg
50 g hvedemel
1 – 2 dl mælk eller vand
salt og peber

Rør farsen med løg, æg, hvedemel, salt og peber og mælk. Farsen skal være lind men stadig fast. Lad evt. farsen  hvile i køleskabet en times tid inden du former frikadeller med en ske og steges for jævn varme.

Server evt. med ovnbagte kartoffelstave og en god salat.

Skræl 2 – 3 kartofler pr person. Skær dem i passende stave og kog dem 5 minutter i usaltet vand. Hæld vandet fra og drys et par teskefulde flagesalt på sammen med en sjat olivenolie og evt. finthakkede krydderurter. Brug havd du har: persille, oregano, eller rosmarin. Bred kartoffelstavene ud på en bageplade beklædt med bagepapir og bag dem i ovene ved 225 gr i ca 1/2 timer til de er gyldne.