Foccaciabrød med oliven og rosmarin


Brødet er fantastisk som ledsager til en god suppe eller en fyldig salat.
Du kan variere det efter smag og behag. Prøv feks soltørrede tomater, som du rører med i dejen. Drys med oregano. Eller lav en pesto af ramsløg og smør den over dejen i et jævnt lag.


Ingredienser

25 gr. gær
7 dl koldt vand
12 dl hvedemel
½ spsk salt
Ca. 1½ dl olivenolie

Frisk rosmarin
Sorte oliven
Flagesalt

Tilberedning:

Rør gær i det kolde vand.
Tilsæt tilsæt salt og melet lidt ad gangen
Rør grundigt, til dejen er glat og ensartet.

Lad dejen hæve i 1-2 timer (eller endnu bedre:  natten over i køleskab)
Fordel dejen i en bradepande beklædt med bagepapir.
Tag lidt olie på hænderne og tryk dejen ud i kanten.
Tryk små huller i dejen – dryp olivenolie over dejen.
Drys med gourmetsalt og fordel rosmarin og oliven over dejen og tryk dem godt ned.

Lad dejen efterhæve i 15 minutter – og bag derefter i ca. 20 min. ved 250 grader.
Har du hævet dejen i køleskab, er den meget kold, og har brug for lidt mere tid. Læg mærke til om er begyndt at hæve.