Den gode pastaret


Tilberedningstid ca. 1 time.
Retten rækker til 4-5 personer.
I den originale opskrift serveres pastaretten med spejlæg på toppen.

Tomatsovs:
1 spsk olivenolie
2 fed hvidløg
2 dåser flåede tomater
1 hønseboulliongterning
1 tsk merian eller oregano (tørret eller frisk)

400 g spaghetti
200 g skinkestrimler
ca. 100 g revet ost
1 dl fløde + 1 dl mælk
1 pakke bacon i skiver

Ekstra:
Purløg
et-2 spejlæg pr person

Begynd med tomatsovsen
Pil og hak hvidløgsfeddene
Svits dem let i olien i en lille gryde
Mos tomaterne med en gaffel og kom dem i gryden.
Tilsæt bouillontern og merian.
Lad sovsen simre under låg.
Imens koger du pastaen. Pas på den ikke får for meget! Absolut kun al dente! da den “koger videre” i ovnen.

Tænd ovnen på 200 grader.
Riv osten.
Hæld vandet fra spaghettien og fordel halvdelen i et ovnfast fad på ca 20 x 30 cm.
Fordel halvdelen af tomatsovsen, skinkestrimlerne og halvdelen af osten over.
Fordel resten af spaghettien i fadet. Kom resten af tomatsovsen og osten over.
Hæld fløde mælkeblandingen på og fordel baconskiverne på toppen.

Sæt spaghettiretten i ovnen i ca 20 minutter ved 200 grader.

Lav spejlæggene og server dem sammen med retten. (Kan sagtens udelades)
Drys med finthakket purløg.