Crumblekage med marcipan


Ca. 470 g rabarber
1 spsk. kartoffelmel
revet skal af en økologisk appelsin
100 g rørsukker
vaniljestang eller -sukker

eller
ca. 470 g æbler i tern
bland en spsk. kanel med 75 g sukker

Crumbledej
50 -100 g mandler
100 g hvedemel
100 g rørsuker
100 g smør

75 g revet rå marcipan

Rabarberne skæres i 1 cm tykke skiver og lægges i et smurt fad. Diameter ca 24 cm.
Revet citronskal, sukker og vanilie blandes sammen og drysses over.
Bland grofthakkede mandler, sukker, hvedemel og groft revet marcipan i en skål og arbejd smørret i.
Smuldr dejen over rabarberne.

Server med cremefraice rørt med lidt vaniliesukker eller en god is.

Vil du lave æblecrumble i stedet gør du sådan: Del æberne og skær dem i grove tern. Drys sukker/kanelblandingen over og fortsæt med dejen som ovenfor.

Kagen bages ved 200 grader i 25 – 30 minutter

Lav evt små portionskager som vist på billedet. ca 10 cm i diameter