Citrontærte


Opskriften er Jan Friis-Mikkelsens og super god.

Ingredienser

Bunde:

(Dejen rækker til 2 tærter a 24 cm – gem den anden halvdel af dejen i fryseren til en anden god gang)

200 g smør, stuetemperatur
100 g flormelis
1 æg, stuetemp
300 g mel
Korn fra 1/2 stang vanille

Creme (Til 1 tærte):  (Kisser, lav dobbelt portion :-))
1,5 dl citronsaft, (ca. 3-4 citroner)
revet citronskal af 2 citroner
150 g sukker
2 æg
2 æggeblommer
15 g majsstivelse (2 spsk)

50 g smør stuetemp.

Marengs (Til 1 tærte):
1 dl pasteuriserede æggehvider
200 g flormelis
lidt salt og citronsaft

Fremgangsmåde

Bunde:
Pisk smør og flormelis sammen på røremaskinen, til det er hvidt og luftigt. Tilsæt æg og vanilje og pisk det godt sammen. Tag rørskålen af maskinen, sigt melet ned i og vend det i med en dejskraber.

Tryk dejen flad mellem husholdningsfilm eller i en frysepose, og sæt den på frost. Når den er gennemkold æltes den hurtigt igennem, trykkes flad igen og lægges på køl igen i et par min. Rul herefter dejen ud og kom den i formen. Tryk dejen godt ind til kanten, specielt for neden, prik bunden med en gaffel. Er dejen blevet lun i det sættes tærtebunden på køl inden den bages.

Eller: rul dejen ud mellem to lag plastikfilm. Træk det ene lag film af og læg dejen i formen. Træk forsigtigt det øverste lag film af. Sæt tærtefadet i køleskabet 15 min.

Bag ved 175 grader til den gylden i kanterne.

Creme:
Kom sukker, citronsaft og den revne citronskal i en kasserolle. Kog det op og lad det trække 5 min, sigt skallerne fra. Pisk æg og blommer sammen i en gryde. Opløs majsstivelsen i lidt vand, og kom det ned til æggene. Rør den varme citronlage i i en tynd stråle mens du pisker kraftigt, og varm det hele op til det tykner. Kog cremen igennem ved jævn varme under omrøring. Lad cremen køle lidt, og rør smørret i, i små klatter. Kom cremen i tærtebunden.

Marengs:
Pisk æggehvider med flormelis som tilsættes over et par gange, pisk til en let skum. Kom et lag på citrontærten og pynt med et drys flormelis. Kom tærten i ovnen ved 200 c til marengsen har taget farve og er bagt.

Lad tærten afkøle, og så skulle den være gerne være spiseklar.