Burgerboller


10 stk

Ingredienser:
25 g gær
75 g smør
150 g mælk
175 g vand
1 æg
10 g salt
10 g sukker
100 g groft mel (Feks. stenformalet hvedemel)
500 g hvedemel (Feks. manitobamel)
1 æg til pensling

Begynd med at smelte smørret ved svag varme.
Smuld gær i en stor skål.
Lun mælk og vand i gryden med smør. Pas på det ikke bliver for varmt!
Hæld blandingen over gæren sammen med salt, sukker og 100 g groft mel. Rør godt.
Tilsæt resten af melet lidt ad gangen, mens der røres kraftigt. Holdt et par håndfulde mel tilbage. Drys lidt mel på bordet og hæld dejen ud herpå. Drys ganske lidt mel på dej og bord mens du ælter. Fortsæt med at tilsætte lidt mel ad gangen, til dejen næsten slipper bordet. Den vil stadig være blød og lidt klistret. Kom dejen tilbage i skålen og dæk den med film.

Har du en god røremaskine, smider du alle dele i røreskålen og rører ca. 10 min. ved medium hastighed.

Lad hæve ca. en time –  til dobbelt størrelse.
Form boller á ca. 100 g. sæt 5 boller på hver sin bageplade.
Lad bollerne hæve 15 minutter. Tryk dem flade. Pensl dem med sammenpisket æg og drys evt med sesamfrø.
Lad bollerne hæve yderligere 30 minutter.
Varm ovnen op til 220 g . Bag en plade ad gangen. Ca 12 minutter.