Blondies


 

200 g smør
200 g hvid chokolade
3 æg
175 g sukker
reven skal af 1 appelsin
125 g mel
1/4 tsk salt
100 g mandler, (smuttede) groft hakket
100 g hvid chokolade, hakket
100 g tørrede abrikoser

Begynd med at hælde rigeligt kogende vand over mandlerne, så de kan stå og trække, mens du rører dejen sammen.

Smelt smørret i en gryde, tag gryden af pladen og smelt 200 g hvid chokolade i det lune smør.

Pisk æg, sukker og revet appelsinskal til en let og luftig konsistens. Mel og salt sigtes og vendes i sammen med smeltet smør og chokolade. Tilsæt til sidst de hakkede mandler, fint snittede abrikoser og 100 g hakket hvid chokolade.

Hæld dejen i en form (ca. 20 cm x 30)  foret med bagepapir og bag ved 175 grader  i ca. 25 minutter, –  prøv med en strikkepind om kagen er færdig.

Stil kagen på køl og skær den i små firkanter eller stik den ud med en kageudstikker. (Det er lettest når kagen er helt kold!)

Pynt evt med garnage og strimler af abrikos:

1 dl piskefløde lunes
100 g hvid chokolade smeltes i chokoladesmelter
evt. revet skal af en ø-appelsin
Røres samme og stilles på køl.

Garnagen piskes til passende konsistens når den er helt kold. (Vær varsom. Hvis du pisker for meget skiller den) Pynt de udstukne kager med garnagen og et par strimler abrikos.