Blommekage


Lækker og saftig grundopskrift, hvor du kan erstatte blommerne med årstidens frugt feks. æbler.

1 tærtefad ca. 24 cm

125 g smeltet smør
125 g rørsukker
2 hele æg
75 g mandelmel
40 g hvedemel
1/2 tsk bagepulver

5 store blommer
en håndfuld pekannødder eller valnødder

Del blommerne og skær dem i både. Kom dem i en skål og bland et par spiseskefulde sukker i, hvis de er lidt sure. Lad det trække, mens du laver kagedejen.
(Bruger du æbler, kan du komme både sukker og kanel i æblerne)

Rør sukker og æg skummende. Bland det smeltede smør i med en dejskraber.
Bland mel, mandelmel og bagepulver godt sammen, før du vender det i æggemassen.

Smør tærtefadet og kom dejen i. Læg blommestykker over og drys en håndfuld pekannødder over.

Bag ved 170 gr i ca 40 min. Hvis kagen er ved at blive for mørk lægges et stykke bagepapir over.
Prøv med en grillpind eller kniv om kagen er færdig. Der må ikke hænge dej ved.

Server lun og gerne med creme fraiche, vaniljeis eller flødeskum.