Annettes lagkage (Glutenfri og mælkefri)


Foto på vej!

5 æg
150 rørsukker
125 g kartoffelmel eller Maizena
100 g valnødder
2 tsk bagepulver

Fyld
2 kartonner “Visp” www.carlshamnmejeri.se/produkt/luftig-visp
2 spsk ren kakao
Ca. 2 spsk florsukker  (smag til)

(Visp finder du på hylden hos Løvbjerg)

Begynd med at hakke/blende valnødderne så fint som muligt.
Del æggene, pisk blommerne med sukker og pisk hviderne meget stive.
Vendes forsigtigt sammen.
Bland de tørre ingredienser og sigt dem i æggemassen.
Ved forsigtigt sammen og kom i en 25 cm springform beklædt med bagepapir.

Bages ved 175 grader i 35 minutter. Prøv med en strikkepind efter 30 minutter. Der må ikke hænge dej fast på strikkepinden og kagen skal føles fast.

Visp piskes indtil der dannes en lækker creme. Tilsæt kakao og sukker efter smag.

Del lagkagen og kom et lag creme imellem. Fordel resten af cremen på kagens top og sider. Pynt med friske bær.

En variant kunne være at undlade kakao og vende blendede jordbær eller hindbær i. Det skal jeg i hvert fald prøve meget snart.

Kagen har godt af at stå natten over og kan gemmes i køleskab et par dage.