Æblekage med mandler


Der findes masser af kager med æble, men lige den her er fantastisk.

250 g blødt smør
250 g sukker
3 stk. hele æg
150 g hvedemel
75 g mandelmel
1 tsk. bagepulver
4 stk. æbler
3 spsk. brunt rørsukker
1 tsk. kanel
25 g mandelflager

  1. Æblekage: Pisk smør og sukker hvidt med elpisker.
  2. Tilsæt et æg ad gangen og pisk mellem hvert.
  3. Bland mel, mandelmel og bagepulver og vend det i dejen.
  4. Rør forsigtigt sammen og hæld dejen i en smurt springform.
  5. Skræl æbler, fjern kernehuset, skær i både og pres ned i dejen.
  6. Bland rørsukker med kanel og drys over.
  7. Slut af med et drys mandelflager.
  8. Bag i en 170 grader varm ovn, indtil den er færdig, ca. 40-50 min.
  9. Tjek med kødnål eller lignende, da bagetiden kan variere.
  10. Når nålen kommer op ren, er kagen færdig.

Dæk evt. med stanniol, hvis kagen begynder at blive for brun