Der findes masser af kager med æble, men lige den her er fantastisk.
250 g blødt smør
250 g sukker
3 stk. hele æg
150 g hvedemel
75 g mandelmel
1 tsk. bagepulver
4 stk. æbler
3 spsk. brunt rørsukker
1 tsk. kanel
25 g mandelflager
- Æblekage: Pisk smør og sukker hvidt med elpisker.
- Tilsæt et æg ad gangen og pisk mellem hvert.
- Bland mel, mandelmel og bagepulver og vend det i dejen.
- Rør forsigtigt sammen og hæld dejen i en smurt springform.
- Skræl æbler, fjern kernehuset, skær i både og pres ned i dejen.
- Bland rørsukker med kanel og drys over.
- Slut af med et drys mandelflager.
- Bag i en 170 grader varm ovn, indtil den er færdig, ca. 40-50 min.
- Tjek med kødnål eller lignende, da bagetiden kan variere.
- Når nålen kommer op ren, er kagen færdig.
Dæk evt. med stanniol, hvis kagen begynder at blive for brun